DE FILM

WAAROM DEZE DOCUMENTAIRE?

Stel je voor dat je net je schooldiploma hebt gehaald en dat je dan ergens op een kantoor moet gaan werken. En dan ook nog van negen tot vijf. Wij staan samen met massa’s jonge mensen aan het begin van ons werkende leven en wij geloven dat dat nu, in 2016, ook anders moet kunnen. Anders dan ons altijd is voorgehouden. Welk leven is er mogelijk buiten het gebaande pad? Buiten de verwachtingen van de maatschappij? Hoe kunnen wij zelf bijdragen aan de vorm van de maatschappij van de toekomst? En hoe ziet dat er dan eigenlijk uit? We zijn op ontdekkingstocht gegaan.

HET VERHAAL

Twee jonge filmmakers reizen samen met digitale nomaden Steven en Diana  en hun een jarige dochtertje van Mexico naar Costa Rica. Ze brengen in kaart hoe je zonder een vaste baan, zonder de zekerheid van een vast inkomen en zonder een dik gevulde spaarrekening toch kunt kiezen voor je eigen dromen Tijdens een avontuurlijke roadtrip van twee maanden leren zij alles over een levensstijl waarin begrippen als geld, tijd, werk en bezit een andere betekenis krijgen. Samen gaan ze op bezoek bij afgelegen communities, ontmoeten ze bijzondere reizigers en worden ze wakker geschud door de lokale bevolking. Zo brengen ze in kaart hoe het leven eruit kan zien als je zelf de regie in handen neemt. Een leven achter de horizon.

EN VOOR WIE?

Wij hebben deze documentaire gemaakt voor een groeiende groep mensen die duurzamer, onafhankelijker en vrijer willen leven. Een leven waarin werken geen centrale rol meer speelt en een impulsieve, avontuurlijke en vrijblijvende leefstijl de norm is geworden. Mensen die net zoals wij een betere wereld voor zich zien. Door onze zoektocht vast te leggen hopen we dan ook vele anderen te inspireren en te prikkelen om zo bewuster na te denken over de keuzes die ze in hun leven maken.